Als  kunstenaar in de klas neem ik mijn eigen inspiratiebronnen mee. Ik ben gefascineerd door de schoonheid van cellen, kiezelwieren en kan uren kijken naar plaatjes van diepzeevissen. Dat we dit in onze tijd kunnen zien heeft een hele wereld voor ons geopend. Maar ook de schijnbaar normale wereld van bomen en planten zijn kleine wonders van fraaiheid en techniek. Niet alleen dat ze zo mooi zijn is geweldig, maar ook wat we van ze kunnen leren, en bovenal, hoe we zonder al deze wonderlijke levensvormen als mens niet kunnen bestaan.

Dit zijn inspiratiebronnen die (nog) niet altijd direct terug te vinden zijn in mijn werk maar waar ik nooit op uitgekeken raak.

Ook kinderen delen deze verwondering en enthousiasme. Mijn lessen draaien om het inspireren en verwonderen, en vanuit daar probeer ik de creativiteit en de maakzin aan te wakkeren. Ik vind het belangrijk dat kinderen meer verhalen horen over hoe belangrijk, mooi en wonderlijk de natuur is en hoe ingenieus alles in elkaar zit. Ik ben ervan overtuigd dat als kinderen en grote mensen meer verwonderd raken over alles dat is, dat we er dan ook met meer bewustzijn mee om zullen gaan, elk zaadje dat geplant wordt is een wereld erbij.

 

 

Dankzij de post-hbo opleiding de BIK (Beroepskunstenaars in de klas) heb ik geleerd hoe mijn eigen fascinaties om te zetten in hoogwaardige educatieve workshops voor het primair onderwijs. Het gaat in mijn lessen om het creatieve proces, ik vind het belangrijk dat de kinderen vrij zijn om hun idee√ęn en werk te onderzoeken, maar ik geef ze wel een kader waarbinnen ze deze vrijheid ook kunnen benutten.

Hier is een voorlopig aanbod van de workshops, ik werk nog aan de website. Natuurlijk kan ik ook meedenken over een thema of andere wensen die beter aansluiten bij jullie school, voor vragen ben ik te bereiken op 0629298101 of margot2001@hotmail.com.

Super Plant Powers

De kinderen bouwen een huis met muren die van licht energie kunnen maken een soort fotosynthese

Gekke Insecten